Destination γάμος στη Φλωρεντία – Florence wedding

Ο Γιάννης και η Αλεξάνδρα επέλεξαν να είναι ο γάμος των ονείρων τους ένας destination γάμος στη  Φλωρεντία, ακολουθώντας ένα vintage ρομαντικό στυλ. Στο γάμο κυριαρχούσε το κόκκινο και το λευκό χρώμα που ταίριαζαν τέλεια με το όλο σκηνικό και την αρχιτεκτονική του χώρου. Επέλεξαν να στολίσουν το γάμο τους με μια απλή διακόσμηση από μικρά μπουκετάκια και βαζάκια γυψοφύλλης, κορμούς δέντρων και σπιρτόκουτα που ολοκλήρωναν το επιθυμητό vintage ύφος.

Ο γάμος παρουσιάστηκε στο love4weddings.gr όπου η ίδια η Αλεξάνδρα είπε τα εξής για το γάμο:

«Γνωριστήκαμε στη Σαντορίνη μέσω κοινών φίλων, εγώ είχα μετακομίσει κάποια χρόνια πριν στο νησί και εκείνος ήρθε το 2013 για να εργαστεί. Η πρόταση έγινε στο αγαπημένο μας εστιατόριο στα Φηρά. Είχαμε επέτειο, κλείναμε 4 χρόνια μαζί και η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Έβγαλε από τη τσάντα του ένα κουτί κινητού (ήταν ένα δώρο που μου έκανε κάθε χρόνο στα γενέθλιά μου και του είχα πει ότι δε θέλω καινούριο εκείνη τη χρονιά). Μόλις είδα το κουτί με έπιασε νευρικό γέλιο, επί 5 λεπτά γελούσα και του έλεγα ‘δε θέλω άλλο κινητό’, δεν είχα προσέξει ότι η συσκευασία ήταν ανοιχτή, ούτε ότι ήταν πολύ ελαφρύ. Μόλις το άνοιξα είδα μέσα ένα κουτάκι και τότε κατάλαβα… μου έκανε την πρόταση και είπα το ναι…

Παντρευτήκαμε στη Φλωρεντία στο Ναό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφόθεου. Τα χρώματα του γάμου ήταν το κόκκινο βουργουνδίας και λίγο λευκό. Το στυλ θα το έλεγα ρομαντικό, με κάποιες vintage πινελιές…

Επέλεξα να πάρω μαζί μου στην επιλογή του νυφικού μου τις κολλητές μου, εκ των οποίων η μια θα γινόταν και κουμπάρα μου, τη μαμά μου και την αδερφή του Γιάννη. Πήγαμε στα Pronovias στο κέντρο της Αθήνας, εκεί μας συνόδευσε στον πρώτο όροφο η πωλήτρια. Της είπα τί σκεφτόμουν, μου έδωσε ένα νυφικό και μου είπε αυτό είναι για σένα. Μου φάνηκε περίεργο που το είπε αυτό αλλά έκαστος στο είδος του… Δε θα ξεχάσω ποτέ το βλέμμα των αγαπημένων μου, είχαν μείνει άναυδες! Η συγκίνηση στα μάτια τους… εγώ γελούσα γιατί δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω… Ήταν ένα μακρύ δαντελένιο νυφικό σε άλφα γραμμή, εκρού χρώμα, μου έδωσαν και ένα λευκό πέπλο το οποίο ταίριαζε καταπληκτικά. Αισθανόμουν πριγκίπισσα! Στον ίδιο οίκο δε δοκίμασα άλλα, αλλά και σε επόμενα που πήγα τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με εκείνο. Γύρισα και το έκλεισα.

Είχα αργήσει περίπου στα 45 λεπτά εξαιτίας μη καλής συνεννόησης με τον κομμωτή μου. Θα πήγαινα με τα πόδια από το ξενοδοχείο μέχρι την εκκλησία, καθώς ήταν περίπου ένα 10λεπτο και πάντα είναι όμορφα να περπατάς στα στενάκια αυτής της πόλης. Όταν φτάσαμε στη γωνία με τον αδερφό μου, ο οποίος με συνόδευε, και μπορούσα να δω τον Γιάννη και όλους τους αγαπημένους μας γύρω του συνειδητοποίησα ότι είναι αλήθεια η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου. Αυτό που θα θυμάμαι πάντα από το γάμο μας είναι ότι ήταν σαν να πήγαμε ένα ταξίδι με τους φίλους μας, παντρευτήκαμε και κάναμε ένα μεγάλο πάρτυ.

Η διακόσμηση ήταν απλή, αυτό που είχαμε από την αρχή σκεφτεί. Η εκκλησία είχε μικρά μπουκετάκια με γυψοφύλλη στην είσοδο. Στο εστιατόριο είχαμε φέτες κορμού, ένα βαζάκι με γυψοφύλλες και μια κάλλη, ρεσό και σπιρτόκουτα με τα ονόματα και την ημερομηνία του γάμου μας.

Η καλύτερη απόφαση που πήραμε ήταν να το κάνουμε μόνοι μας. Κάναμε ότι ακριβώς θέλαμε, είναι λίγο δύσκολο αλλά καθώς ο Γιάννης είναι φωτογράφος και ξέρει πως λειτουργούν τα πράγματα μπορούσαμε να διαχειριστούμε τις καταστάσεις. Ιδέες πήραμε κατά κύριο λόγο από το Pinterest και μετά από διάφορα blogs.

Η συμβουλή μου σε μια νύφη που τώρα σχεδιάζει το γάμο της είναι να κάνει το γάμο που έχει ονειρευτεί και να έχει κοντά της αυτούς που πραγματικά θέλει.»

Λατρεύουμε τις φωτογραφίσεις εκτός ελλάδας και αυτός ήταν πραγματικά ένας υπέροχος destination γάμος στη Φλωρεντία!

Share this story