Γάμος στο Κτήμα Νεφέλες/Wedding in Ktima Nefeles

Ο Πέτρος και η Ηλιάνα αποφάσισαν να κάνουν έναν υπέροχο ρομαντικό γάμο στο Κτήμα Νεφέλες, ένα καταπράσινο χώρο γεμάτος ελιές, κυπαρίσσια και πανέμορφα λουλούδια.

Η προετοιμασία τους ήταν πολύ ιδιαίτερη! Αποφάσισαν να ετοιμαστούν μαζί, στη Villa Serenity στο Πόρτο Ράφτη. Το σπίτι, ένας μινιμαλιστικός χώρος γεμάτος ιδιαίτερα έργα τέχνης, πίνακες και φωτογραφίες ήταν ο ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει το ζευγάρι και όλη την παρέα τους. Η Ηλιάνα ως παραδοσιακή νύφη δεν ήθελε να τη δει ο γαμπρός πριν το γάμο και έτσι ετοιμάστηκε στον πρώτο όροφο, μακρυά από τα περίεργα μάτια του Πέτρου. Φίλοι και συγγενείς κατέκλυσαν τη Βίλα και ανεβοκατέβαιναν για να μιλήσουν και να ευχηθούν στους μελλόνυμφους!

Ο Πέτρος είναι Κύπριος στην καταγωγή και οι συγγενείς του φρόντισαν να ακολουθήσουν όλα τα κυπριακά έθιμα! Έτσι βγήκαν όλοι στην αυλή παρέα με τους παραδοσιακούς μουσικούς, τους  φκιολάρηδες, οι οποίοι τραγουδούσαν παραδοσιακά τραγούδια γάμου της Κύπρου. Μετά το πατροπαράδοτο ξύρισμα και ντύσιμο, οι γονείς και οι υπόλοιποι συγγενείς στη συνέχεια  “έζωσαν” δηλαδή πέρασαν γύρω από τη μέση και το κεφάλι του γαμπρού ένα κόκκινο μαντήλι  ως σύμβολο γονιμότητας και στη συνέχεια τον "κάπνισαν" (λιβάνισαν) για να προστατευτεί από το κακό μάτι.  Το έθιμο αυτό έχει τις ρίζες του στο Βυζάντιο και η αλήθεια είναι ότι πολύ χαρήκαμε που το είδαμε και πάλι απο κοντά. Το καλύτερο από όλα ήταν ότι και η Ηλιάνα ξεγλιστρούσε από την προετοιμασία της για να κρυφοκοιτάξει την ετοιμασία του Πέτρου στην αυλή. Ήταν πολύ γλυκό!

Η τελετή του γάμου ήταν πολύ ρομαντική.  Τα χρώματα παντού ήταν σε λευκές απαλές αποχρώσεις με μικρές μπλε πινελιές. Το Κτήμα Νεφέλες ήταν άψογα στολισμένο με lounge γωνιές, τούλια, κεριά και λευκά off white άνθη πάνω στα τραπέζια.

Στη δεξίωση, πολύ συγκινητική ήταν η ομιλία που έβγαλε ο πατέρας της Ηλιάνας. Μίλησε για το πόσο αγαπάει την κόρη του και τον Πέτρο και δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Αυτές οι μικρές στιγμές είναι που μας κερδίζουν πάντα...

Το party που ακολούθησε ήταν επικό! Τα παιδιά επέλεξαν να ξεκινήσουν με ένα πιο δυναμικό, disco/house πρόγραμμα το οποίο απογείωσε τη βραδιά και γέμισε αμέσως την πίστα! Ήταν το ιδανικό για μας για να βγάλουμε πολλές φωτογραφίες της τρελής  παρέας τους,  γεμάτες ένταση και ενέργεια!

Αυτός ο γάμος στο Κτήμα Νεφέλες τα είχε πραγματικά όλα!  Γέλιο, κέφι, συγκίνηση, παράδοση και πολλή πολλή αγάπη!

Share this story